POLITIKA KORIŠĆENJA

Poštovani korisnici, dobro došli na portal “Vjesnik slobode”, zvanični projekat nevladine organizacije Mreža za globalne komunikacije. Korišćenjem bilo kog djela našeg portala automatski prihvatate sva trenutna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem našeg portala, ili bilo kog njegovo djela, u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim pravilima korišćenja, te da ih razumiju. Mreža za globalne komunikacije ne dozvoljava korišćenje portala u bilo koje nezakonite svrhe, ili promovisanje istih.

Lična, autorska i druga prava

Sadržaj objavljen na portalu „Vjesnik slobode“ se ne smije reprodukovati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka nevladine organizacije Mreže za globalne komunikacije. Ukoliko smatrate da je sadržaj objavljen na portalu „Vjesnik slobode“ povrijedio Vaše lično, autorsko ili drugo pravo, možete zahtjevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj će biti uklonjen odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Za potrebe portala Vjesnik slobode, nevladina organizacija Mreža za globalne komunikacije koristi lične ilustracije ili fotografije, ili fotografije koje su oslobođenje autorskih prava.

Vjesnik slobode zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kog sadržaja ili usluge na portalu bez prethodne najave.

Zaštita privatnosti

Mreža za globalne komunikacije poštuje privatnost korisnika portala Vjesnik slobode i posjetilaca našeg sajta. Podatke iz procesa registracije (ime, email adresa, datum rođenja) i druge podatke o korisniku, Mreža za globalne komunikacije neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strain osim u slučaju kada je takva obaveza regulisana zakonom.

Nevladina organizacija Mreža za globalne komunikacije, čiji sajt Vjesnik slobode i sve srodne aplikacije koristite, poštuje pravo na privatnost korisnika svih usluga i garantuje im pravo da odaberu da dijele podatke o sebi i podatke koji se na njih odnose.

U svakom trenutku pokušavamo da obezbjedimo da se lični podaci korisnika obrađuju u skladu sa važećim odredbama zakonskih propisa Republike Crne Gore kao i u skladu sa važećim odredbama direktive Evropske unije.

Naša Politika privatnosti omogućava Vam da saznate kako obrađujemo lične podatke korisnika naših usluga, u svojstvu korisnika sajtova i aplikacija, a prije svega: ko je administrator Vaših ličnih podataka, koje podatke obrađujemo, u koju svrhu i po kom osnovu obrađujemo podatke, koliko dugo procesuiramo podatke, koja su prava naših korisnika u smislu obrade ličnih podataka, sa kim dijelimo podatke.

Administrator Vaših ličnih podataka je nevladina organizacija Mreža za globalne komunikacije, čiji sajt ili apilikaciju koristite. Nevladina organizacija Mreža za globalne komunikacije može da odlučuje o ciljevima i metodama obrade Vaših ličnih podataka, odnosno kako će se Vaši podaci koristiti.

Kako da nas kontaktirate u vezi sa ličnim podacima?

Za obradu Vaših ličnih podataka i sprovođenje Vaših prava vezanih za obradu, možete nam se obratiti na sljedeću adresu:

13. JUL BROJ 8, 85310 Budva, Crna Gora
prima NVO Mreža za globalne komunikacije
Naslov: Zaštita privatnih podataka

ili putem email-a: vjesnikslobode@gmail.com

Vaši podaci će biti obrađivani sve dok postoji legitimni interes za njihovu obradu, odnosno: (i) U slučaju davanja saglasnosti do trenutka opoziva saglasnosti za obradu, ograničenja ili druge radnje kojom se ograničava data saglasnost, (ii) u slučaju potrebe da se Vaši podaci koriste za realizaciju ugovora, (iii) ako je osnov za obradu podataka naš legitimni interes, i to do podnošenja prigovora ili opoziva saglasnosti, (iv) za poreske i računovodstvene svrhe u mjeri i u roku, koji je u skladu sa drugim važećim propisima.

Koja su prava naših korisnika u slučaju obrade ličnih podataka?

U skladu sa odredbama Opšte uredbe o zaštitu ličnih podataka (Uredba Evropskog parlamenta i Savjeta /EU/2016/679 koja se primjenjuje od 25. maja 2018. godine), korisnik ima sljedeća prava u odnosu na obradu ličnih podataka sa naše strane, ukjučujući i obradu ličnih podataka i od strane naših pouzdanih partnera: (i) Pravo pristupa svojim podacima, uključujući i dobijanje kopije podataka, (ii) pravo na zahtjevanje ispravke podataka, (iii) pravo na brisanje podataka, (iv) pravo na podnošenje žalbe nadzornom organu za zaštitu ličnih podataka, (v) pravo na ograničavanje obrade podataka.

Ako se Vaši podaci obrađuju na osnovu saglasnosti, imate pravo da opozovete Vašu prethodno datu saglasnost. Opoziv saglasnosti ne utiče na zakonitost obrade koja je izvršena na osnovu saglasnosti prije Vašeg opoziva.

Ako se Vaši podaci obrađuju na osnovu saglasnosti ili u svrhu ugovora (potrebnog za pružanje usluge), imate pravo na prenos ličnih podataka.

Sa kim dijelimo podatke?

Vaši podaci mogu biti prenijeti našim pouzdanim partnerima koji obrađuju lične podatke u naše ime, uključujući provajdere IT, marketinške agencije kao i druge naše pouzdane partnere. U slučaju prenosa podataka, mi ćemo zahtjevati da naši pouzdani partneri čuvaju tajnost i bezbjednost podataka kao i da sprovedu odgovarajuće mjere kako bi se obezbjedila zaštita podataka o ličnosti.

Vaši podaci mogu biti prosleđeni i drugim privrednim subjektima koji su ovlašćeni za obradu podataka na osnovu važećih zakona Republike Crne Gore.

Prenos podataka izvani EEA

Naši partneri su registrovani u državama Evropskog ekonomskog područja (EEA) ili u Švajcarskoj, odnosno u državama koje ispunjavaju odgovarajući nivo zaštite podataka o ličnosti. Neki naši pouzdani partneri, npr. Google, nalaze se izvan EEA. U vezi sa prenosom Vaših podataka izvan EEA, partneri garantuju da pružaju garanciju visokog nivoa zaštite ličnih podataka.

Politika kolačića za internet sajtove i aplikacije

Na našim sajtovima i aplikacijama koristimo internet oznake, kao što su datoteke, npr. kolačići ili lokalna skladištenja, prikupljanje i obrada podataka o ličnosti za personalizaciju sadržaja i oglasa kao i analizu saobraćaja na sajtovima, aplikacijama i internetu. Na ovaj način, ovu tehnologiju koriste i naši pouzdani partneri koji takođe žele da plasirani oglasi odgovaraju Vašim potrebama.

Kolačići

Ovaj sajt koristi kolačiće.

Ako se ne slažete sa upotrebom kolačića ili sličnih tehnologija, ili želite da ograničite obim korišćenja kolačića i sličnih tehnologija, možete da promjenite postavke na odgovarajući način.

Šta su kolačići?

Kolačić je jednostavna tekstualna datoteka koja se čuva u veb pretraživaču dok korisnik pregleda neki veb sajt.

Kolačići obično sadrže naziv sajta sa kojeg korisnik posjećuje sajt, i postojanje kolačića generiše jedinstveni broj koji se koristi za identifikaciju pretraživača za koje je potrebna veza sa sajtom. Ovom politikom, informacija o kolačićima se mogu primenjivati i na druge slične tehnologije.

Druge slične tehnologije, koriste se kako bi se osiguralo optimalno korišćenje Vaših podataka, na primjer, lokalno skladištenje, koje se koristi za čuvanje podataka snimljenih tokom korišćenja usluga u posebnom djelu (memorija pretraživača). Pristup podacima u Lokalnom skladištu se može dobiti samo na veb lokaciji, sa koje su podaci sačuvani u pretraživaču. Podaci u Lokalnom skladištu čuvaju se i nakon što je pretraživač zatvoren.

Kolačiće ili druge slične tehnologije koristimo u svrhu: (i) da naše veb stranice i aplikacije funkcionišu brže i da se lakše koriste, (ii) u cilju optimizacije sadržaja kao i za odgovarajuće plasiranje reklamnih poruka, u skladu sa očekivanjima i interesovanjima korisnika, (iii) u cilju prikupljanja statistika koje nam omogućavaju da razumemo kako se koriste veb lokacije i u cilju unapređenja funkcionalnosti i sadržaja.

Prikupljanjem podataka može se dogoditi da vam isporučujemo one oglasne poruke koje su zasnovane na Vašoj aktivnosti, Vašim interesovanjima, navikama, a istovremeno vodimo računa da se ista reklamna poruka bezrazložno ne ponavlja, sve u cilju neophodne analitike i mjerenja.

Kako bi se optimalno predstavila reklamna poruka određenoj ciljnoj grupi korisnika, postoji mogućnost da Vaše podatke koristimo i u djelu koji se odnosi na veb istoriju, kao i geolokacijski i demografski podaci. Vaši podaci mogu da se ukrštaju sa demografskim podacima koje ste nam ranije ostavili prilikom registracije za naše usluge. Objedinjeni podaci se prikupljaju tako da lična identifikacija korisnika nije moguća, s tim da takvi podaci mogu biti korišćeni. Reklamni kolačići takođe omogućavaju merenje efikasnosti reklamnih kampanja.

Ispod se možete prijaviti na Vaš nalog

Popunite formular koji se nalazi ispod kako biste napravili novi nalog

Povratite lozinku

Molimo unesite Vaše korisničko ime ili email adresu kako biste obnovili lozinku.